Ιατρικές Πράξεις

Ιατρικές Πράξεις στο σπίτι

Ιατρικές Πράξεις

Ηλεκτροκαρδιογράφημα, ΗΚΓ

Ο γιατρός της Οικοϊατρικής διαθέτει σύγχρονο καρδιογράφο ώστε να πραγματοποιήσει στο χώρο σας καρδιογράφημα, είτε για θεωρεί ο ίδιος ότι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πάθησης του ασθενούς, είτε γιατί ζητήθηκε από τον θεράποντα καρδιολόγο. Η εξέταση είναι απλή και ανώδυνη, με την τοποθέτηση των κατάλληλων ηλεκτροδίων στο σώμα του ασθενούς, αναλύεται η ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και εκτυπώνεται σε χαρτί.

Ιατρικές Πράξεις

Holter ρυθμού

To Holter ρυθμού καταγράφει το ηλεκτροκαρδιογράφημα του ασθενούς για ένα 24ωρο. Αφού σας εξετάσει ο καρδιολόγος, τοποθετεί το Holter σε κάποιο σταθερό σημείο πάνω σας και στη συνεχεία τοποθετεί τα ηλεκτρόδια στη θέση τους, πάνω στο σώμα σας.
Την επόμενη ημέρα θα σας αφαιρεθεί η συσκευή και θα συνδεθεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή όπου θα ελεγχθεί από τον καρδιολόγο η 24ωρη καταγραφή και θα κάνει την διάγνωση.

Ιατρικές Πράξεις

Σπιρομέτρηση

Η σπιρομέτρηση είναι μια απλή εξέταση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση των παθήσεων των πνευμόνων και τον έλεγχο της κατάστασης τους. Πραγματοποιείται από ειδικευμένο πνευμονολόγο. Κατά την διάρκεια τη εξέτασης θα σας ζητηθεί να εκπνεύσετε όσο περισσότερο αέρα μπορείτε στο σπιρόμετρο ο οποίος και θα καταγράφει.
Χρήσιμο είναι να κάνετε την εξέταση εάν είστε καπνιστής ή εάν ήσασταν στο παρελθόν, αν έχετε συχνά βήχα, αν νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετό αέρα κατά τη διάρκεια άσκησης ή αν έχετε διαγνωσμένη κάποια πνευμονολογική πάθηση.

Ιατρικές Πράξεις

Χειρουργικός καθαρισμός

Πρωταρχικό στοιχείο για την επούλωση ενός έλκους είναι ο σωστός καθαρισμός. Προτεραιότητα του χειρούργου που εκτελεί τον καθαρισμό είναι η απομάκρυνση όλων των νεκρών ιστών από το έλκος.

Οι νεκρωτικοί ιστοί είναι καλό υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροβίων κάτι που πρέπει να αποφεύγεται, με την απομάκρυνση των νεκρωμάτων οι υποκείμενοι ιστοί οξυγονώνονται καλύτερα. Ο χειρουργικός καθαρισμός γίνεται με τα κλασικά χειρουργικά εργαλεία, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και ειδική συσκευή υπερήχων.

Ιατρικές Πράξεις

Παρακεντήσεις

Με τη βοήθεια υπερήχου μπορεί να παρακεντηθεί όζος θυρεοειδούς ή ογκίδιο μαστού προς κυτταρολογικό έλεγχο. Ειδική βελόνα κατευθύνεται στην προς εξέταση περιοχή υπό τη καθοδήγηση του υπερήχου και λαμβάνεται το προς εξέταση υλικό. Η εξέταση είναι γρήγορη και ανώδυνη για τον ασθενή.

Ιατρικές Πράξεις

Ανάταξη καταγμάτων, εξαρθρημάτων

Οι ορθοπαιδικοί της Οικοιατρικής με μεγάλη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορούν να ανατάξουν εξαρθρήματα όπως, ώμου, δακτύλων, ενώ ανάταξη καταγμάτων μπορεί να γίνει σε κατάγματα όπως, καρπού, κάτω άκρων, δακτύλων και να τοποθετηθεί γυψονάρθηκας ή γύψος, ανάλογα την περίπτωση.

Ιατρικές Πράξεις

Συρραφή τραυμάτων

Σε περίπτωση θλαστικού τραύματος ο γιατρός της Οικοιατρικής διαθέτει τον κατάλληλο αποστειρωμένο εξοπλισμό και τα χειρουργικά εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσει μικρά και μεγάλα τραύματα στο σπίτι. Εύκολα και ανώδυνα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, στο χώρο σας.

Ιατρικές Πράξεις

Αφαίρεση ραμμάτων

Όταν έχει προηγηθεί συρραφή θλαστικού τραύματος ή άλλη χειρουργική επέμβαση δημιουργείται η ανάγκη αφαίρεσης των ραμμάτων μόλις ολοκληρωθεί η επούλωση του χειρουργικού τραύματος, είτε πρόκειται για μεταλλικά, είτε για απλά ράμματα. Ο γιατρός έρχεται σπίτι σας και τα αφαιρεί ανώδυνα και γρήγορα.

Ιατρικές Πράξεις

Διάνοιξη αποστημάτων

Ιατρικές Πράξεις

Οι γιατροί της Οικοιατρικής μπορούν να πραγματοποιήσουν διανοίξεις αποστημάτων και παροχέτευση αυτών με ασφάλεια στο σπίτι. Διανοίξεις κύστης κόκκυγα, αφαιρέσεις τύλων, σπίλων και άλλες μικροεπεμβάσεις στο σπίτι μπορούν γίνουν εύκολα και ανώδυνα.

Ιατρικές Πράξεις

Τοποθέτηση γύψου

Ιατρικές Πράξεις

Ο ορθοπαιδικός της Οικοιατρικής διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, γύψους κλασικούς ή ρητίνης ώστε να ακινητοποιήσει το αντίστοιχο μέρος του σώματος που έχει υποστεί βλάβη, είτε υπάρχει κάποιο κάταγμα είτε κάποια άλλη κάκωση άνω ή κάτω άκρου. Ανάλογα την περίπτωση μπορεί να τοποθετηθεί και νάρθηκας ή κηδεμόνας έτοιμος του εμπορίου.

Ιατρικές Πράξεις

Ενδαρθρικές ενέσεις

Ιατρικές Πράξεις

Οι ενδαρθρικές ενέσεις, ή εγχύσεις είναι μια διαδεδομένη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας αρχικού σταδίου, με χρήση κυρίως του υαλουρονικού οξέος αλλά και κορτικοστεροειδών σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορεί να ανακουφίσει τον ασθενή από τα συμπτώματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Η άρθρωση που εκτελείται συχνότερα η θεραπεία αυτή είναι το γόνατο, ο ώμος και το ισχίο. Η ένεση γίνεται γρήγορα και ανώδυνα στο χώρο του ασθενούς.

Βλ. Επισης

Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες εγχύσεις (ενέσεις)

Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες εγχύσεις (ενέσεις) Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες εγχύσεις (ενέσεις)  είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης αρκετών μυοσκελετικών παθήσεων. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται όλο και περισσότερο η χρήση του υπερήχου ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την διενέργεια των εγχύσεων με τα