Αναισθησιολόγος στο σπίτι – Ιατρείο Πόνου

Αναισθησιολόγος στο σπίτι

Ασθενής ο οποίος πάσχει από χρόνιο πόνο, δηλαδή διάρκεια του πόνου περισσότερο από 3 μήνες, μπορεί να απευθυνθεί στο ιατρείο πόνου με σκοπό την επίλυση του προβλήματος του, λαμβάνοντας εξατομικευμένη θεραπεία ανάλογα με την αιτία που τον προκαλεί.

Η βασική ιατρική ειδικότητα που αντιμετωπίζει τον χρόνιο πόνο είναι η Αναισθησιολογία σε συνεργασία και με άλλους ιατρούς  όπως Ογκολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Νευροχειρουργοί, Νευρολόγοι, Παθολόγοι, Ψυχίατροι.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες χρόνιου πόνου, ο καρκινικός και ο μη καρκινικός χρόνιος πόνος.

Αναισθησιολόγος στο σπίτι

Αναισθησιολόγος στο σπίτι

Αναισθησιολόγος στο σπίτι- Καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο πόνο είναι:

  • οι κακοήθειες
  • οι κεφαλαλγίες
  • η οσφυαλγία και η αυχεναλγία
  • ο πυελικός πόνος
  • η περιφερική διαβητική νευροπάθεια (ΠΔΝ)

Η ΠΔΝ είναι μια χρόνια νόσος που προσβάλει περίπου το 50% των ασθενών με διαβήτη τύπου Ι. Στα αίτια της ΠΔΝ περιλαμβάνονται η απομυελίνωση και η αξονική εκφύλιση των νευρικών ινών.

Η ινομυαλγία λόγω μικροαγγειοπάθειας ή λόγω συσσώρευσης γλυκοζυλιωμένων προϊόντων σορβιτόλης.

Οι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης της ΠΔΝ είναι ο αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η υπερλιπιδαιμία και η υπέρταση.

Τα πιο συχνά είδη ΠΔΝ είναι η οξεία νευροπάθεια και η χρόνια αισθητικοκινητική νευροπάθεια που είναι και η πιο συνηθισμένη μορφή.

Η διάγνωση τίθεται εξ’ αποκλεισμού άλλων αιτίων πολυνευροπάθειας.

Ο πόνος μπορεί να είναι καυστικός, να συνυπάρχει υπεραισθησία ή υπαισθησία, παραισθησία ή να εκδηλώνεται παροξυσμικά κυρίως κατά τον ύπνο.

Η θεραπεία

Στη θεραπεία της ΠΔΝ περιλαμβάνεται η ρύθμιση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα και η ρύθμιση άλλων μεταβολικών διαταραχών. Χορηγούνται αντιεπιληπτικά, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, οπιοειδή, αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης-νοραδρεναλίνης, ενώ εάν η φαρμακευτική αγωγή δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επεμβατικές μέθοδοι όπως οι αποκλεισμοί νεύρων και η νευροδιέγερση.

– οι αρθραλγίες λόγω οστεοαρθρίτιδας ισχίων ή γονάτων

– ο νευροπαθητικός πόνος, όπως η νευραλγία τριδύμου, η μεθερπητική νευραλγία, η διαβητική νευροπάθεια και οι κακώσεις νεύρων

– τα κατάγματα οστών

– ο μετεγχειρητικός πόνος

– οι αγγειακές παθήσεις (ισχαιμικός πόνος)

– οι νευρομυικές παθήσεις όπως το μυοπεριτοναϊκό σύνδρομο

Οι βασικοί πυλώνες αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου είναι η λήψη του ιστορικού του ασθενούς, η κλινική εξέταση και οι διαγνωστικές εξετάσεις, σε αυτά θα στηριχθεί ο θεράπων ιατρός ή η ιατρική ομάδα ώστε να διαμορφώσει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο για τον ασθενή.

Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή, κατευθυνόμενες εγχύσεις φαρμάκων, αντλίες πόνου, νευροδιεγέρτες πόνου και διαδερμικές ραδιοσυχνότητες.

Οι Ειδικοί Αναισθησιολόγοι και το Ιατρείο Πόνου της Οικοϊατρικής, βρίσκονται στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο – 365 ημέρες το χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία γιατρός στο σπίτι, για οποιαδήποτε ειδικότητα, μη διστάσετε να καλέσετε στο: 2102203222

Χρειάζεστε κάποια από τις υπηρεσίες μας;

Καλέστε μας

Θέλετε να ενημερωθείτε για το κόστος της κάθε υπηρεσίας;

Δείτε τις τιμές εδώ